Εκδρομές

Η συμμορία του μεσονυκτίου- ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ- Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2023

Μπορεί η ευτυχία να επισκεφτεί πέντε παιδικές ψυχές στον θάλαμο ενός νοσοκομείου;
Είναι δυνατόν τρία αγόρια και δύο κορίτσια να μάθουν στην πράξη τι θα πει φιλία;
Γίνεται η αισιοδοξία να τους χτυπήσει την πόρτα και να τους μάθει να μη σκύβουν
το κεφάλι στις δυσκολίες της ζωής; Πέντε παιδιά με διαφορετικές αφετηρίες συναντιούνται κι
ενώνουν τις δυνάμεις τους στη συμμορία του μεσονυκτίου!  Μετά τις δώδεκα …τα όνειρά τους
το σκάνε απ’ το σκοτάδι και γίνονται αληθινά!

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, 2023-24

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Πέμπτη, 12-10-23: Όλες οι τάξεις, Αθλητικό κέντρο Foos De Foot, Βάρη


Πέμπτη 19-10-23: Γ& Δ΄ τάξεις, Άλσος Στρατού στο Γουδή, Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Οι μαθητές/τριες, μέσω του προγράμματος, εξοικειώθηκαν με τις βασικές αρχές της Κυκλοφοριακής Αγωγής και  τα σήματα του ΚΟΚ και έμαθαν βιωματικά, οδηγώντας οι ίδιοι μικρά αυτοκίνητα στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή του πάρκου, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 08-11-23: Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις , Αστεροσκοπείο Αθηνών

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο της νεότερης Ελλάδας, στο λόφο Νυμφών στο Θησείο. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν σε θέματα Αστρονομίας, είδαν από κοντά έναν μεγάλο αριθμό επιστημονικών οργάνων του περασμένου αιώνα και θαύμασαν τα πρώτα τηλεσκόπια της Ελλάδας. Τέλος, επισκέφτηκαν το ειδικά διαμορφωμένο κτίριο με μεταλλικό θόλο στον λόφο της Πνύκας. Εκεί έμαθαν για τη λειτουργία του διοπτρικού τηλεσκοπίου Δωρίδη, του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον ελληνικό χώρο από το 1902 μέχρι το 1959, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε επιμορφωτικές δραστηριότητες και παρατηρήσεις λαμπρών ουράνιων σωμάτων.


Παρασκευή 10-11-23: Δ΄ τάξη, Πολεμικό Μουσείο: «Ένα ταξίδι στην Ιστορία»
Τρίτη 21-11-23: Α΄& Β΄ τάξεις, Ένεκα Παιδείας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το τρένο των συναισθημάτων»


Πέμπτη 30-11-23, Γ΄ τάξη, Κέντρο Πολιτισμού Νέος Κόσμος, «Στα ίχνη των μύθων, στα χρόνια της Προϊστορίας»

Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές/τριες περιπλανήθηκαν στην προϊστορική Ελλάδα και μέσω προβολών, εικαστικών και σωματικών δραστηριοτήτων, ανακάλυψαν πτυχές του πολιτισμού μας που είναι κρυμμένες σε ιστορίες και εικόνες της προϊστορικής εποχής.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Παρασκευή 15-12-23: Όλες οι τάξεις, Θέατρο Καρέζη, «Το Δεντρόπαιδο»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Σχολείου μας παρακολούθησαν ένα σύγχρονο θεατρικό έργο που μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς…

«Στο επίκεντρο αυτού του έργου βρίσκεται το ερώτημα: Μπορεί ένα δεκάχρονο παιδί να κάνει τη διαφορά; Στο έργο, ο Έιβερι μαθαίνει πως το να παίρνει θέση και να αγωνίζεται για την προστασία του πλανήτη, ξεκινά πραγματικά από τη δική του αυλή.» – Michele Riml

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Δευτέρα 15-01-24: Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις, Γουδή – Ολυμπιακό κέντρο, Διαδραστική Έκθεση «Life in Space»

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη διαδραστική έκθεση “Life in space” στο Ολυμπιακό κέντρο στο Γουδή. Εκεί γνώρισαν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα, όπως μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές ακόμα και κομμάτι βράχου από τη Σελήνη, μάγεψαν τους μαθητές μας και δημιούργησαν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Τρίτη 20-02-24: Όλες οι τάξεις, Θέατρο Άνεσις, « Η Συμμορία του Μεσονυκτίου».

Πέντε παιδιά με διαφορετικές αφετηρίες συναντιούνται κι
ενώνουν τις δυνάμεις τους στη συμμορία του μεσονυκτίου!  Μετά τις δώδεκα …τα όνειρά τους
το σκάνε απ’ το σκοτάδι και γίνονται αληθινά!

ΜΑΡΤΙΟΣ
Παρασκευή 15-03-24: Ε΄& ΣΤ ΄τάξεις, Μουσείο Πειραμάτων «Ηλεκτρομαγνητισμός»

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Πειραμάτων στον Αγ. Δημήτριο. Ηλεκτρικά κυκλώματα, αγωγοί , μονωτές , πολύμετρα, αντιστάσεις , μαγνήτες και ηλεκτρομαγνήτες έγιναν αντικείμενα πειραματισμού και έκαναν τους μαθητές μας να μην μπορούν να ξεχωρίσουν το παιχνίδι από το πείραμα, προσφέροντάς τους βιωματική γνώση.


Τρίτη 26-03-24: Γ΄& Δ΄ τάξεις, Καλλιμάρμαρο, Αθλοπαιδιές

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ και της Δ’ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics»  στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μέσω του προγράμματος οι μαθητές/τριες γνώρισαν την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου μέσω συστήματος αυτόματης ξενάγησης, περιηγήθηκαν στο μουσείο με τις ολυμπιακές δάδες και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τα αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Τετάρτη 27-03-2024 Α΄ & Β΄ τάξεις, Μουσείο Σχολικής Ζωής, Μαθαίνουμε για τα παιχνίδια που έπαιζαν παλιά τα παιδιά, παίζουμε και φτιάχνουμε το δικό μας παιχνίδι.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Πέμπτη 11-04-24: Ε΄& Στ΄ τάξεις, Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα. Διασκεδάζοντας με αμέτρητες , οπτικές , διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις, βίωσαν μια ενδιαφέρουσα οπτική , σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία!

Οι μαθητές μας ενθουσιαστήκαν με τον συναρπαστικό κόσμο των ψευδαισθήσεων, γιατί κατάλαβαν πως αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, μια οφθαλμαπάτη αξίζει πάνω από ένα εκατομμύριο!


Πέμπτη 11-04-24: Δ’ Τάξη , Βράχος Ακρόπολης

Στις 11 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης . Εκεί γνώρισαν τα λαμπρά μνημεία που δοξάζουν την πόλη μας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν και θαύμασαν την υπέροχη θέα  από τον Ιερό Βράχο.

Πέμπτη 18-04-24 : Γ’ Τάξη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι μαθητές κα οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, περιηγήθηκαν στους χώρους του και γνώρισαν τις Συλλογές του με την καθοδήγηση ειδικευμένης ξεναγού-αρχαιολόγου. Θαυμάσαμε εκθέματα της Μυκηναϊκής Εποχής, του Κυκλαδικού Πολιτισμού, αγάλματα από την Αρχαϊκή Εποχή αλλά και ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό της Θήρας. Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του πολιτισμού μας!

ΜΑΪΟΣ

Παρασκευή 17-05-24, Ε’ & ΣΤ΄ τάξεις, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησαν στη Θόλο του « Ελληνικού Κόσμου»  τη διαδραστική  παραγωγή εικονικής πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας».

Οι μαθητές μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του ναού, γνώρισαν τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό, τον γλυπτό και ψηφιδωτό του διάκοσμο, τις διάφορες φάσεις κατασκευής του καθώς και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους συμμετείχαν απαντώντας σε ερωτήματα.

Τετάρτη 22-05-2024, Α’ & Γ’ τάξεις, Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παιχνίδια, φτου και βγαίνουμε!”. Η ξενάγηση ξεκίνησε με ένα γράμμα από τα παιχνίδια στα παιδιά με το οποίο τους καλούσαν να τους γνωρίσουν το σπίτι τους και να τους εξιστορήσουν τις περιπέτειές τους. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές/τριες εξερεύνησαν παιχνίδια από όλο τον κόσμο και θαύμασαν τα εκθέματα στις προθήκες!